Ovnsbakte snadderepler

Å bake epler i ovnen til dessert er nesten noe av det beste som finnes. Fyllet kan varieres i det uendelige, men prøv vårt forslag med rosiner, tranebær og kanel. Vaniljesausen setter prikken over i'en.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 store, faste epler
  • 50 g brunt sukker
  • 50 g smeltet smør
  • 50 g rosiner
  • 50 g tørkede tranebær
  • 1 ts malt kanel
  • 4 ss eplejuice
  • 25 g mandelflak
  • 5 dl ferdig vaniljesaus til servering

Fremgangsmåte

  1. Varm ovnen til 190 grader.
  2. Del eplene i to på tvers. Ta ut kjernehus med en liten kniv eller skje.
  3. Bland sammen brunt sukker, smeltet smør, rosiner, tranebær og kanel. Ha blandingen på eplene.
  4. Sett eplene i en passe stor ildfast form. Dryss mandelflak over.
  5. Bak eplene i ovnen til de er møre ca. 20-25 minutter (etter sort og størrelse). Eplene kan gjerne stenkes med eplejuice og kraften fra formen 2-3 ganger underveis. Da blir de saftige og fine.
  6. Eplene smaker aller best lune, og server gjerne vaniljesaus eller vaniljeis til.
Del på Facebook