Foliebakte poteter servert i keramiske boller

Poteter i folie

Foliebakte poteter er festlig tilbehør til kjøtt eller fisk. Her er tre ulike smaksvarianter - og du må gjerne lage alle tre!
20-40 min

Ingrediensliste

Laurbær og sitron

Feta og rødløk

Tomat og basilikum

Fremgangsmåte

Del opp fire folieark - 30 x 30 cm. Ha en porsjon poteter (3-4 små eller oppdelte poteter), et laurbærblad og en god spiseskje olje i hver pakke. Dryss over revet sitronskall, salt og pepper og brett sammen kantene.

Legg potetpakkene på rist i stekeovnen og stek ved 200°C i ca. 20 minutter.

Alternativt bakes potetene i foliepakker med litt olje, salt og pepper. Når potetene er møre, åpnes pakke og fetaost og rødløk i tynne skiver legges på like før servering.

Et tredje alternativ er å bake potetene og servere dem med olivenolje, skiver av tomat og frisk basilikum.

Dette er supert tilbehør som lager seg selv mens du tilbereder kjøtt, fisk eller pølser.

Del på Facebook