Rødløk- og eplemarmelade

Rødløk- og eplemarmelade

Marmelade av rødløk og epler er et nydelig tilbehør som passer godt til de fleste middagsretter. Det er også kjempegodt som pålegg på brødskiva. Her en variant med tranebær. Lag et ekstra glass så har du en fin gave.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skjær løk i tynne skiver. Fres den i varm olje i en kjele slik at den blir blank.
  2. Skjær eplene i terninger.
  3. Ha epleterninger og de øvrige ingrediensene i kjelen.
  4. Kok marmeladen på svak varme til løken er mør, 7-8 minutter.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Ha marmeladen på varme glass.
  7. Avkjøl.
  8. Kan oppbevares i kjøleskap i ca. en måned.
En stjerneanis kan gjerne kokes med. Det setter en ekstra smak. Ta den ut før du har marmeladen på glass.
Del på Facebook