Saltbakt sellerirot er en delikatessen

Saltbakt sellerirot

Sellerirot er en flott grønnsak å bake i ovnen. Den blir saftig og aromatisk i smaken. Du kan bake den slik den er eller «pakke» den inn i salt før du har den i ovnen. Saltet vil bidra til en raffinert smak. Uansett tar litt tid. Det viktigste er at den er fin og mør tvers igjennom.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Vask og skrubb selleriroten godt, bruk gjerne en liten kniv eller en skje for å skrape ut jordrester i gropene.
  2. Bland saltet med litt vann slik at det blir litt «grøtete».  Bruk gjerne en stavmikser. Pakk saltet rundt selleriroten.
  3. Pakk selleriroten inn i folie og bak den i ovnen på 200 ˚C i ca. 2 – 2 ½ time. Den skal være helt mør.
  4. Fjern saltet og del den i fire og server den som en bakt potet med smør eller urtesaus.

 

Innholdet kan skrapes ut av skallet og brukes til supper og moser. Det blir garantert den beste mosen du har smakt.

Bakt sellerirot kan også skjæres i skiver og stekes som deilige «biffer».

Del på Facebook