Selleribiffer med salat

Selleribiff med rød pesto

La sellerirot spille hovedrollen på middagstallerken. Prøv en selleribiff, den fortjener sin renessanse. Et supert alternativ om du ønsker et kjøttfritt alternativ av og til. Her har vi rød pesto på, men masse stekt løk er også godt.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 sellerirot (ca. 600 g)
  • 3 ss solsikkeolje
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper
  • 4 ss tomatpesto
  • basilikumblader
  • 2 ss ristede pinjekjerner

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Vask og rens selleriroten.  Skjær den i 1 cm tykk skiver. Skrell den med en potetskreller.
  3. Legg skivene på et bakepapir i ovnen. Pensle med soyaolje. Ha på noen dråper sitronsaft, litt salt og pepper.
  4. Bak selleriskivene i ovnen til de er knapt møre, ca. 20 minutter.
  5. Stek dem raskt i stekepannen eller grillpannen for å gi dem ekstra farge.
  6. Anrett biffene på et fat eller fordel dem på tallerkenene.
  7. Server med pesto, et godt dryss av pinjekjerner, basilikumblader og noen dråper sitron.
  8. En skål med salat hører med.
Sellerirotbiffene kan gjerne tilberedes ferdig på utegrillen. Valnøtter eller hasselnøtter kan gjerne brukes i stedet for pinjekjerner, om du ønsker.
Del på Facebook