Spagettisaus med sellerirot og bønner

Spagettisaus med sellerirot

Vær raus med grønnsakene i spagettisausen. Det gir en fin smak og det gjør det lettere å få i seg "5 om dagen». I denne varianten er bønner proteinkilden.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 stor løk
  • 1 båt hvitløk presset
  • 2 gulrøtter
  • 250 g sellerirot
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 3 ts tørket oregano
  • 2 laurbærblad
  • 1 boks brune bønner
  • 400 g fullkornsspagetti
  • 4 ss hard hvitost

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
  2. Rens og finhakk løk og hvitløk.
  3. Vask, skrell og riv gulrøtter og sellerirot.
  4. Fres løken blank sammen med hvitløk i en panne eller gryte.
  5. Tilsett grønnsakene, tomatpuré og oregano.
  6. Fres godt og tilsett buljongen.
  7. La sausen koke i ca. 20 minutter.
  8. Skyll og mos bønnene litt grovt, bruk gjerne en stavmikser. Ha det i sausen i siste kokeminutt.
  9. Ønsker du en sterkere saus, kan du tilsette mer krydder og gjerne en hakket rød chili.
  10. Server sausen med nykokt spagetti eller tagliatelle og et dryss av parmesan eller annen hard ost.
Del på Facebook