Sursøt wokgryte

Sursøt wokgryte

Sursøte smaker harmonerer godt med friske grønnsaker og svinekjøtt. Denne woken er sunn, enkel og rask og lage.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Saus

  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts potetmel
  • 1 ts chilipasta (sambal oelek)
  • 0,25 ts salt
  • raspet skall av 0,5 lime
  • 1 ss ristede sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. Lag sausen. Bland juice, honning, eddik, hvitløk og potetmel i en gryte og kok opp under omrøring. Smak sausen til med chilipasta, salt og finrevet limeskall.
  2. Del paprika i strimler, sukkererter i to på langs og finhakk sjalottløken.
  3. Vask spinaten og rist av vannet. Fjern den grove stilken på bladene.
  4. Lag bånd av gulrota f.eks. med en ostehøvel.
  5. Stek kjøttet raskt i en wokpanne og ta det opp.
  6. Tilsett deretter grønnsakene og spinatbladene.
  7. Stek raskt under omrøring ved sterk varme.
  8. Slå over den ferdige sausen og bland alt raskt sammen i woken.
  9. Server med et dryss av sesamfrø og gjerne med nykokt ris.
Del på Facebook