Tre tomatmuffins

Tomatmuffins

Bak deg deilige muffins med tomater når du har lyst på noe godt. De er også gode som tilbehør til supper eller gryteretter, og lurt å ta med i sekken på søndagsturen.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 egg
  • 0,5 dl rapsolje
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 ss honning
  • 1 ts salt
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl hvetemel
  • 1,5 dl sammalt hvete, fin
  • 5 soltørkede tomater i olje
  • 10 røde cherrytomater - eller andre småtomater

Fremgangsmåte

  1. Pisk sammen eggene og tilsett olje, yoghurt og honning.
  2. Bland sammen salt, bakepulver, hvetemel og sammalt hvetemel og rør i deigen.
  3. Finhakk de soltørkede tomatene og skjær cherrytomatene i mindre biter. Rør dette inn i deigen.
  4. Fyll muffinsformer 2/3 fulle med deigen og sett formene på stekeplaten.
  5. Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i ca. 20 minutter.
  6. Avkjøl på rist og spis muffinsene nystekte, gjerne som tilbehør til supper eller gryteretter.
  7. Denne porsjonen gir ca. 12 muffins.
Del på Facebook