Oppskriftsbilde av tomatsalat med parmaskinke servert på blått glassfat.

Tomatsalat med italiensk smak

En herlig matsalat med tomater og avokado som blir ekstra luksuriøs om du tilsetter f.eks. litt god skinke og litt høvlet parmesan. Spis den som middag med godt brød til, lukk øynene og tenk deg til sydlige breddegrader.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

I stedet for spekeskinke kan du bruke parmaskinke. Dessuten trenger du en god vinaigrette tilsatt litt sennep og appelsinsaft.

Bløtlegg bønnene minst 6 timer. Slå av vannet og kok opp nytt, friskt vann. La bønnene putre en times tid. Hell vannet av bønnene og hell over vinaigretten.

Still ovnen på 200 grader C. Pensle en bakeplate med olje. Del skinkeskivene i to og fordel dem på platen. La dem "tørke" midt i ovnen 6-7 minutter. Avkjøl.

Vask og riv salat. Skyll purre og skjær i ringer, strimle skrelt agurk. Skrell avokado og skjær i terninger. Press litt sitron over så bitene ikke mørkner. Vask tomatene og skjær de store i båter.

Bland sammen salat, bønner og grønnsaker i en bolle/fat. Fordel cherrytomatene rundt og stikk inn skinkeskiver her og der. Ha på osten til slutt.

Pepperkvern på bordet og godt bakverk til.

Del på Facebook