Tre porsjoner vaniljepudding på avlangt fat

Vaniljepudding med jordbærkompott

Vaniljepudding med jordbær er en liten vri på jordbær med fløte - for deg som ønsker litt variasjon i jordbærserveringen.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Vaniljepudding

  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl lettrømme
  • 3 ss sukker
  • 1 vaniljestang
  • 5 gelatinplater
  • 3 ss kokende vann

Jordbærkompott

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut av dem og smelt dem over kokende vann i vannbad.
  2. Visp kremfløten stiv og bland den med lettrømme og sukker.
  3. Splitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Rør dem i fløteblandingen. Du kan også bruke 1 ts godt vaniljesukker.
  4. Rør et par skjeer av fløteblandingen i gelatinen, rør deretter dette i resten av fløteblandingen.
  5. Pensle fire små former eller en rundform tynt med olje og hell i fløteblandingen.
  6. Dekk formen og sett den kaldt så vaniljepuddingen stivner - ca 3 timer.
  7. Rens og del jordbærene. Kok dem møre med vann og sukker, men ikke til mos.
  8. Løsne puddingene forsiktig langs kanten av formen. Bruk en spiss kniv. Hvelv puddingene ut på serveringsfat og hell jordbærkompotten rundt.
  9. Pynt evt. med noen mynteblader.
  10. Puddingen kan lages dagen i forveien.
Del på Facebook