Vårløkterte

Deilig terte med vårløk og timian er et populært middagsforslag både for store og små. Lag den gjerne dagen i forveien for så å bare varme opp når den skal spises. Kan også spises kald til lunsj eller etter skoletid.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 plater butterdeig
  • 3 egg
  • 2 bunter vårløk
  • 5 skiver bacon
  • 1 dl revet hvitost
  • 2 ts hakket frisk timian
  • 2 dl crème fraîche
  • olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180°C.
  2. Tin butterdeigsplatene og legg dem sammen. Kjevle dem ut til en sirkel som er så stor at den passer i en rund ildfast form på ca. 30 cm i diameter.
  3. Pisk eggene sammen og pensle med litt av dette på butterdeigen.
  4. Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen i 20 minutter.
  5. Skjær bacon i terninger og stek det i en panne til det har fått litt farge. Bland det som er igjen av eggene med revet ost, timian og créme fraîche.
  6. Rens og skjær vårløk i biter.
  7. Legg vårløk og bacon over i den forstekte bunnen og hell over egg- og osteblandingen.
  8. Stek terten i ca. 20 minutter til den er gylden på toppen og egg- osteblandingen har stivnet.
  9. Server en frisk salat til.
Tips: Bytt vårløken med purre - eller tilsett purre i tillegg til vårløk.
Del på Facebook