Vegetar Shepherd's pie

Shepherd's pie, en klassiker fra Storbritannia med røtter dypt i matkulturen, kommer her i en ny vri med en rik grønnsakssaus. Potetlokket er et must og en flott måte å bruke opp grønnsaksrestene fra kjøleskapet på.
40-60 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Potetmos med selleri

Grønnsaksaus

Fremgangsmåte

  1. Skrell og del sellerirot og poteter i biter og kok dem møre i vann. Hell av kokevannet og mos bitene sammen med melk. Bland inn en eggeplomme og smak til med revet muskat og pepper. Denne mosen skal brukes som lokk.
  2. Varm oljen i en gryte.
  3. Fres grønnsakene blanke i olje i en panne.
  4. Tilsett tomatpuré og rør rundt. Tilsett resten av ingrediensene bortsett fra bønnene som skal tilsettes mot slutten av koketiden.
  5. Smak til med pepper.
  6. La sausen småkoke 8-10 minutter. Sausen skal være ganske tykk.
  7. Ha grønnsaksausen i en stor ildfast form eller i 4-5 porsjonsformer. Fjern laurbærbladene, dryss på timian og bre et lag med potetmos jevnt over.
  8. Stek formen midt i ovnen, på 220 grader, til potetmosen har fått en litt gylden farge ca. 15 minutter.
  9. Server med et godt dryss av persille.
Her kan du bruke det du ønsker av grønnsaker. I en original Shepherd's pie er det kvernet lammekjøtt med. Om du ønsker kan du gjerne ha i det også.
Del på Facebook