Vegansk eller vegetarisk middag - vegisterkaker

Vegisterkaker

Vegisterkaker er et perfekt alternativ til medisterkaker for veganere og vegetarianere og alle oss andre som ønsker kjøttfritt en gang i blant. Blomkål, sellerirot, revet ingefær og muskat. Det må bli godt, det.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 dl basmatiris eller annen hvit ris
  • 1 blomkål - ca. 500 g - delt i små buketter
  • 0,5 sellerirot kuttet i terninger (ca. 300 g)
  • 2 dl havregryn
  • 2 ts urtesalt
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 ts revet muskatnøtt
  • smak til med litt salt og pepper
  • olje eller margarin til stekning

Fremgangsmåte

  1. Bak sellerirotbitene i ovn på 200 grader til de er møre,  ca. 15 minutter. Avkjøl.
  2. Kok risen som anvist på pakken. Hell av kokevannet og la risen dampe seg tørr. Avkjøl.
  3. Forvell blomkålbuketter og stilker delt i biter så vidt møre i vann uten salt. Hell av kokevannet. Avkjøl.
  4. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og mos det med stavmikser til en passe jevn farse. Smak til farsen med salt, pepper og mer krydder om du ønsker.
  5. Form vegisterkaker ved hjelp av en vætet skje.  Stek dem til de er gyllenbrune på begge sider.
  6. Farsen kan gjerne lages på forhånd.
  7. Server vegisterkaker med surkål eller rødkål og kokte poteter.
Del på Facebook