Vegisterkaker - vegansk julemiddag

Ingredienser

Vegisterkaker

40-60 min
1 av 5 om dagen

Vegisterkaker er et perfekt alternativ til medisterkaker for veganere og vegetarianere og alle oss andre som ønsker kjøttfritt en gang i blant. Blomkål, sellerirot, revet ingefær og muskat. Det må bli godt, det.

Fremgangsmåte

  1. Bak sellerirotbitene i ovn på 200 grader til de er møre,  ca. 15 minutter. Avkjøl.
  2. Kok risen som anvist på pakken. Hell av kokevannet og la risen dampe seg tørr. Avkjøl.
  3. Forvell blomkålbuketter og stilker delt i biter så vidt møre i vann uten salt. Hell av kokevannet. Avkjøl.
  4. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og mos det med stavmikser til en passe jevn farse. Smak til farsen med salt, pepper og mer krydder om du ønsker.
  5. Form vegisterkaker ved hjelp av en vætet skje.  Stek dem til de er gyllenbrune på begge sider.
  6. Farsen kan gjerne lages på forhånd.
  7. Server vegisterkaker med surkål eller rødkål og kokte poteter.

Hvor godt likte du oppskriften?