Blomkåltaco

Med denne tacovarianten med blomkål kan du både overraske og imponere. Mange ønsker et kjøttfritt alternativ av og til, og den kjente tacosmaken er til stede. Server vegetar-tacos i lefser eller hjemmelagde potetlomper til middag eller som helgekos.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje
  • 8 tacoskjell eller lefser
  • 8 salatblad - finkuttet
  • 200 g små tomater i skiver
  • 1 liten rødløk i skiver
  • 1 avokado i skiver
  • 2 dl tacosaus
  • 8 ss lettrømme
  • 1 g lime

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen alle krydderne og oljen i en bolle.
  2. Del blomkålen i mindre buketter.
  3. Skyll kikertene godt.
  4. Ha alt i bollen og bland godt med krydderblandingen. Bruk gjerne hendene.
  5. Legg blomkålbukettene og kikerter utover et bakebrett med bakepapir.
  6. Sett brettet midt i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter og bak til blomkålen er mør.
  7. Server blomkåltaco i skjell eller tortillalefser med finkuttet salat, salat, tomat, avokado, tacosalsa, rømme og et par dråper lime. Du kan også bake dine egne potetlomper.

Legg til på Min side
Del på Facebook