Blomkålris - ris laget av blomkål

7 retter med blomkål

Blomkål er nydelig kokt, gratinert, frityrstekt, i kremer, i supper, i gratenger, i gryter, i wok og stuinger. Rå blomkål i små buketter er godt i salater eller som snack. Blomkål i tykke skiver er nydelig å grille. Raspet blomkål kan brukes i stedet for ris. Her får du 7 tips til hva du kan lage med blomkål.

Blomkålfavoritter

Har du prøvd klassikeren blomkål med ostesaus?

Ovnsbakt blomkål med pesto

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

 

Revet blomkål = blomkålris. Enkelt å lage og et veldig godt tilbehør. Prøv vår populære blomkålrisotto med soltørkede tomater

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Synøve Dreyer

 

Kremet blomkålsalat med purre

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

 

Pizza med blomkål

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

 

En fristende og saftig salat med blomkål og vannmelon smakt til med sitron og vårløk.

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Synøve Dreyer

 

Enkel og rask blomkålsuppe

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Synøve Dreyer

 

Blomkålpuré er et nydelig tilbehør

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no/fotograf Synøve Dreyer

 

Blomkålpizza er en kjempegod og spennende pizza hvor bunnen er laget bl.a. av blomkål og havregryn.

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no/fotograf Synøve Dreyer

 

 

 

Se blomkål på jordet