Hel blomkål med bacon og ostesaus

Blomkål med ostesaus

Blomkål med ostesaus er en gammel klassiker som fortjener å bli børstet støv av. Det smaker ypperlig til middag eller som tilbehør til fisk.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Hvit saus

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 2 dl reven hvitost

Tilsett gjerne

Fremgangsmåte

  1. Kok blomkålhodet så vidt mørt i lettsaltet vann.
  2. Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk. Kok opp og smak til med salt og pepper og rør til slutt inn revet ost og evt. hakket kruspersille og gressløk.
  3. Legg blomkålhodet på et fat. Hell over rykende varm saus og dryss på kruspersille.
  4. Server gjerne nykokte poteter eller godt brød til.  

 

Om du ønsker kan du servere sprøstekte baconterninger til.
Legg til på Min side
Del på Facebook