Blomkålgrateng

Ingenting er som en god grateng. Blomkål er veldig godt egnet. Denne blomkålgratengen er enkel å lage og den er «gratinert» med brødrasp. Smart å tørke brød du har til overs, knuse det og bruk det til topping på grateng slik vi har gjort her.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Saus

Fremgangsmåte

  1. Skyll blomkålen og fjern eventuelt de groveste bladstilkene. La det meste av bladverket sitte på. Det er godt og det gir fin farge.
  2. Del blomkålhodet i 8-10 båter.
  3. Forvell båtene i kokende vann med litt smør og litt salt, i ca. 3 minutter.
  4. Ta de opp og legg dem i en ildfast form.
  5. Lag saus av kraften:
  6. Ha smør i en liten kjele. Fres løken blank. Ha i hvetemel og cayennepepper. Rør rundt. Spe med blomkålkraften. La sausen koke ca. 5 minutter. Rør rundt og smak til.
  7. Ha i revet ost. Rør rundt til osten har smeltet. Om sausen blir for tykk kan du spe med litt melk.
  8. Hell sausen over blomkålen.
  9. Dryss over brødrasp.
  10. Stek formen midt i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter, til gratengen har fått god farge og er sprø på toppen.

Server nylaget gjerne med en grønn salat til.

Om du ønsker å lage denne i god tid kan du ettersteke rett før servering.
Legg til på Min side
Del på Facebook