Derfor bør du spise frukt
Hva med karbohydratene i frukten?
Noen har kanskje hørt at man kan legge på seg av frukt og at det er mye sukker i frukt. Dette stemmer ikke. Frukt inneholder litt fruktsukker, men frukten inneholder også mye vann, fiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter. Det er også relativt lite kalorier i frukt. Det høye fiber- og vanninnholdet gjør at blodsukkerstigningen ikke blir så høy. Frukt som mellommåltid eller snacks kan også ofte erstatte mer energitette, sukkerholdige og mindre næringsrike alternativer.
Dersom du må ta hensyn til blodsukkeret ditt av medisinske årsaker kan du lese mer her.
Fiberrikt og mettende
Frukt er en viktig kilde til antioksidanter, mineraler, vitaminer og fiber, og er en særlig god kilde til vitamin C. Det høye vanninnholdet og fiberinnholdet vil fylle magen godt, gi god metthetsfølelse og bidra til en god fordøyelse. Fiber fungerer også som næring for helsefremmende tarmbakterier. Les mer her: Grønnsaker og frukt er bra for immunforsvaret.
Forebygger sykdom
Rådet om minst 5 og helst 8 porsjoner frukt og grønt består av 500 -800 g frukt, bær og grønnsaker hver dag, halvparten frukt/bær og halvparten grønnsaker. Et variert og høyt inntak av frukt og grønnsaker er forbundet med redusert risiko for en rekke livsstilsrelaterte sykdommer, deriblant hjerte- og karsykdom og flere kreftformer.
Den sunneste frukten
Den sunneste frukten er den du faktisk spiser. Det er ikke så mange som spiser mye grapefrukt og granateple, men mange spiser banan, eple og appelsin. Det er de fruktene som vi spiser mest av som gir mest næring, og alle har de til felles at de tilfører kroppen mye godt.