Blomkålgrateng

Ingenting er som en god grateng. Denne blomkålgratengen er enkel å lage og den er «gratinert» med brødrasp. Smart å tørke brød du har til overs, knuse det og bruk det til topping på grateng slik vi har gjort her.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Saus

Fremgangsmåte

  1. Skyll blomkålen og fjern eventuelt de groveste bladstilkene.
  2. Del blomkålhodet i 8-10 båter.
  3. Forvell båtene i kokende vann med litt smør og litt salt, i ca. 3 minutter.
  4. Ta blomkålen opp og legg dem i en ildfast form. Spar på kokevannet.
  5. Ha smør i en liten kjele. Fres løken blank. Ha i hvetemel og cayennepepper. Rør rundt. Spe med blomkålkraften. La sausen koke ca. 5 minutter. Rør rundt og smak til.
  6. Ha i revet ost. Rør rundt til osten har smeltet. Om sausen blir for tykk kan du spe med litt melk.
  7. Hell sausen over blomkålen.
  8. Dryss over brødrasp.
  9. Stek formen midt i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter, til gratengen har fått god farge og er sprø på toppen.

 

Server varm gjerne med en grønn salat til.

Del på Facebook