Blomkålbiffer med kremet fetasaus

Dette er en crispy, kremete og deilig blomkålrett som de fleste vil like. Servér gjerne med ovnsbakte poteter.
20-40 min
3,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.
  2. Legg blomkålen på en skjærefjøl med stilken opp. Del blomkålen i to og skjær blomkålen i 2 cm tykke skiver. Hvis de ytterste skivene blir veldig store og runde så kan du skjære båter av det ytterste laget. Legg skiver og båter utover et stekebrett med bakepapir.
  3. Lag marinaden i en skål med halvparten av olivenoljen, paprikakrydder, en teskje salt, et presset hvitløksfedd og revet parmesan eller annen hard ost. Fordel jevnt marinaden over blomkålen.
  4. Bak blomkålen i ovnen til den blir gyllen og crispy (ca 30 minutter).
  5. Lag fetakremen ved å ha fetaost, hvite bønner, en teskje salt, hvitløk, jusen fra en halv sitron og halvparten av persillen i en blender. Du kan også ha oppi avkapp fra blomkålen. Bland ingrediensene til sausen blir jevn og myk. Hvis blenderen ikke tar tak i alle ingrediensene: ha oppi et par spiseskjeer vann.
  6. Til sist lager du en chimichurri-saus i en skål ved å blande resten av olivenolje, rødvinseddik, hvitløk, finhakket persille, jusen av resten av sitronen og et dryss salt.
  7. Servér blomkålbiffene oppå fetakremen med chimichurri, cherrytomat, sylta rødløk og ruccola.

Tips: Rester av fetakremen passer perfekt i tacolefsa.

Del på Facebook