Brokkoli- og pastagrateng

Brokkoli- og pastagrateng

Dette er en 'alt-i-ett'-form som er rask og enkel å lage og som i tillegg smaker utrolig godt. Fullverdig middag på en-to-tre.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 brokkoli - gjerne fryst
  • 0,5 blomkål - gjerne fryst
  • 50 g grønne erter - gjerne fryst
  • 1 rødløk i grove biter
  • 0,5 rød paprika i grove biter
  • 4 dl kokte makaroni
  • 300 g bacon - stekt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 egg
  • 2,5 dl matfløte
  • 2 dl revet hvitost

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
  2. Kok brokkoli og blomkålbukettene i lettsaltet vann i 2 minutter og hell av vannet. Hvis du bruker fryst brokkoli og blomkål så kan du gå rett på neste steg.
  3. Bland grønnsakene, makkaroni og bacon i en smurt ildfast form. Krydre med litt salt og pepper.
  4. Visp sammen egg og matfløte. Hell det i formen. Topp med revet ost
  5. Sett formen midt i ovnen og stek ved 200°C i ca. 25 minutter til gratengen er gylden og fin.

    Server gratengen nylaget med godt brød til.
Del på Facebook