Grønn salat med brokkoli og bønner

En grønn, mettende salat med brokkoli som godt kan serveres som en middagsrett alene. Bønnene er en fin proteinkilde.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 100 g aspargesbønner
  • 150 g brokkoli
  • 100 g edamamebønner
  • 4 ss pinjekjerner
  • 1 dl ruccula
  • 1 hjertesalat
  • 3 vårløk

Dressing

  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ts flytende honning
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak den til og sett den til side.
  2. Del brokkoli i små buketter.
  3. Forvell aspargesbønner og brokkoli i kokende vann med litt salt i 1 minutt.
  4. Skyll deretter i iskaldt vann og la det renne godt av.
  5. Forvell edamamebønner i lettsaltet vann i 3-4 minutter. Skyll og avkjøl.
  6. Rist pinjekjernene i en tørr varm stekepanne.
  7. Skyll ruccula og hjertesalat. La den renne godt av.
  8. Riv hjertesalaten i biter.
  9. Finkutt vårløken.
  10. Bland alle ingrediensene til salaten og ha på dressing rett før servering.

Husk å fylle halve tallerkenen med grønt.

Sist oppdatert 4. februar 2020
Liker 4
Legg til på Min side
Del på Facebook