Brokkolinuggets

Brokkolinuggets, også kalt brokkoli-tots, er en skikkelig digg rett. Dette blir garantert en ny favoritt. Den er enkel å lage og er en god vegetarrett.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 brokkoli ca. 400 gram
  • 1 egg
  • 2 vårløk
  • 100 g revet hvitost
  • 2 dl brødrasp
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ts sennep
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 2 ts sitronsaft

Dipp

  • 2 dl ketchup
  • 1 ss Sriracha-saus

Fremgangsmåte

  1. Riv brokkolien og stilken. Stilken kan eventuelt skrelles først, om den virker hard.
  2. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Blandingen skal være så tykk at du lett former små ovale nuggets. Virker «farsen» løs kan du blande inn 1 ss potetmel.
  3. Legg nuggetsene på et bakepapir og stek dem i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter. Vend litt på dem underveis slik at de får stekeskorpe på alle sider.

 

Server brokkolinuggets nylaget gjerne med en sterk tomatsaus. Den lager du enkelt ved å blande ketsjup og sriracha-saus.

 

Del på Facebook