Fikenmarmelade

Fikenmarmelade av ferske fikener

Fikenmarmelade kan du lage både av ferske og tørkede fikener. Vår marmelade er laget av ferske, og smaker himmelsk f.eks. til ostefatet eller som vanlig pålegg til brødskiva.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 10 ferske fikener
  • 100 g brunt sukker
  • 0,5 vaniljestang
  • 0,5 dl vann
  • 1 stjerneanis
  • sitronsaft etter smak

Fremgangsmåte

  1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  2. Ha vann, sukker, vaniljefrø og stang i en kjele. Kok opp og rør til sukkeret er oppløst.
  3. Fjern stilken på fikenene og del dem i båter. Ha de i kjelen og la det småkoke i ca. 15 minutter.
  4. Fjern vaniljestangen.
  5. Smak til med sitronsaft.
  6. Ha fikenmarmeladen over på varme, rene glass. Fyll glassene helt opp. Sett på lokk.

 

Oppbevares mørkt og kjølig.

Del på Facebook