Ingredienser

Fylte tomater

20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Fylte bakte tomater kan serveres til forrett, som en liten kveldsrett eller til middag f.eks. med pasta eller ris og salat til.

Fremgangsmåte

  1. Skjær et lokk av tomatene og ta ut innholdet.
  2. Skjær tomatinnholdet i biter.
  3. Skrell og hakk hvitløk og løk.
  4. Stek kjøttdeig og løk sammen i en panne.
  5. Tilsett tomathakket og timian.
  6. La røren surre i ca. 10 minutter og smak til med salt og pepper.
  7. Riv mozzarellaen i biter og bland den inn i kjøttdeigen.
  8. Fyll tomatene med blandingen.
  9. Sett tomatene i en ildfast form, strø på parmesan og stek dem i ovnen i 15-20 minutter ved 175 grader C.

I denne retten kan du gjerne ha litt ekstra med krydder, for eksempel 1 ts med chilipulver og 1 ts med røkt paprikapulver.

Server gjerne tomatene med pasta eller ris og en salat til.

For å gjøre vegetarisk, så kan du bytte kjøttdeigen ut med linser.

Hvor godt likte du oppskriften?