Fylte tomater

Fylte bakte tomater kan serveres til forrett, som en liten kveldsrett eller til middag f.eks. med pasta eller ris og salat til.
20-40 min
3,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skjær et lokk av tomatene og ta ut innholdet.
  2. Skjær tomatinnholdet i biter.
  3. Skrell og hakk hvitløk og løk.
  4. Stek kjøttdeig og løk sammen i en panne.
  5. Tilsett tomathakket og timian.
  6. La røren surre i ca. 10 minutter og smak til med salt og pepper.
  7. Riv mozzarellaen i biter og bland den inn i kjøttdeigen.
  8. Fyll tomatene med blandingen.
  9. Sett tomatene i en ildfast form, strø på parmesan og stek dem i ovnen i 15-20 minutter ved 175 grader C.

I denne retten kan du gjerne ha litt ekstra med krydder, for eksempel 1 ts med chilipulver og 1 ts med røkt paprikapulver.

Server gjerne tomatene med pasta eller ris og en salat til.

For å gjøre vegetarisk, så kan du bytte kjøttdeigen ut med linser.
Del på Facebook