Ingredienser
Fylte tomater
20-40 min
2,5 av 5 om dagen
Fylte bakte tomater kan serveres til forrett, som en liten kveldsrett eller til middag f.eks. med pasta eller ris og salat til.
Fremgangsmåte
- Skjær et lokk av tomatene og ta ut innholdet.
- Skjær tomatinnholdet i biter.
- Skrell og hakk hvitløk og løk.
- Stek kjøttdeig og løk sammen i en panne.
- Tilsett tomathakket og timian.
- La røren surre i ca. 10 minutter og smak til med salt og pepper.
- Riv mozzarellaen i biter og bland den inn i kjøttdeigen.
- Fyll tomatene med blandingen.
- Sett tomatene i en ildfast form, strø på parmesan og stek dem i ovnen i 15-20 minutter ved 175 grader C.
I denne retten kan du gjerne ha litt ekstra med krydder, for eksempel 1 ts med chilipulver og 1 ts med røkt paprikapulver.
Server gjerne tomatene med pasta eller ris og en salat til.
For å gjøre vegetarisk, så kan du bytte kjøttdeigen ut med linser.