Hasselbackgulrot

Dette blir en ny favoritt som tilbehør til middagen. Gulrøtter laget på hasselback-vis. Litt sprø i kanten og god og myk inni, og med masse smak.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Bruk gjerne litt store gulrøtter.
  2. Vask og tørk gulrøttene godt. Bruk en skarp kniv og skjær jevne, dype snitt i dem. Skivene skal ikke gå helt igjennom. Legg gjerne et brettet kjøkkenhåndkle eller lignende på hver side av gulroten, slik at ikke kniven går helt igjennom. Skivene skal henge sammen.
  3. Ha smør i en varm panne. Stek gulroten raskt, med snittflaten ned, slik at den får litt farge. Skjær sitronen i båter og stek dem med.
  4. Legg gulrøttene i en ildfast form. Hell over stekesmøret. Gni sitron på, drypp noen dråper honning og olje på hver gulrot. Ha litt salt og pepper på. 
  5. Bak i ovnen på 200 grader i cirka 20 minutter eller til de er møre.
  6. Finhakk persille og valnøtter sammen og dryss over rett før servering.
Del på Facebook