Kålstuing i hvitt fat

Hjemmelaget kålstuing

Kålstuing er en klassiker til middagen, og den er enkel å lage selv. Du kan bruke vanlig hodekål, spisskål eller nykål.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 nykål eller 1 stk. hodekål
  • 1 l vann
  • 2 ts salt
  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 4 dl kraft fra koking av kålen
  • 2 dl melk
  • 0,25 ts malt muskat
  • smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Del kålen i litt store terninger og kok den i vann og salt i ca. 10 minutter til den er gjennommør.
  2. Smelt smør i en kjele og tilsett melet.
  3. Spe med kokekraft fra kålen og melk, til du får en litt tykk hvit saus. La sausen koke i ca. 5 minutter under omrøring. Smak til med muskat, salt og pepper.
  4. Tilsett den kokte kålen og bland den godt inn i sausen.
  5. Server nylaget kålstuing f.eks. til kjøttkaker, pølseretter eller retter av røkt kjøtt.
Del på Facebook