Klementinmarmelade

Klementinmarmelade er et deilig tilbehør når du skal servere ost og kjeks. Den kan også være et raffinert tilbehør til middag som hvit fisk, kylling og svin. Et glass til vennegave eller julegave er også perfekt.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg klementin
  • saften av 1 sitron
  • 3 dl vann
  • 3 dl sukker
  • 1 hel kanel
  • 1 dl rosiner eller tørkede blåbær

Fremgangsmåte

  1. Skrell halvparten av klementinene. Vask den andre halvparten godt.
  2. Skjær alle klementinene i to på langs, og så i skiver og deretter i to igjen.
  3. Ha alle ingrediensene over i en tykkbunnet kjele. Kok opp og rør rundt.
  4. La marmeladen koke under lokk i 30-40 minutter til du har ønsket konsistens.
  5. Ha marmeladen på varme, rene glass. Oppbevares kjølig.

 

Marmeladen er holdbar i opptil 2 -3 mnd. Er glasset først åpnet bør den spises i løpet av en uke. Derfor er det smart å ikke bruke for store glass.

Sist oppdatert 2. november 2017
Liker 35
Legg til på Min side
Del på Facebook