Oppskriftsbilde av plommesalat med ruccula.

Plommesalat med plommedressing

Frukt er nydelig i salater. Her har vi brukt deilige søte plommer, som harmonerer kjempegodt med vårløk, linser og ruccula. Dressingen setter prikken over i'en.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Dressing

  • 2 plommer
  • 0,5 finhakket løk
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 2 dl valnøttolje
  • 1 dl eplejuice
  • smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Skyll rucculaen og linsene.
  2. Finsnitt vårløk.
  3. Del plommene i to, fjern steinene og skjær hver halvdel i båter.
  4. Bland alt til salaten sammen i en salatbolle.
  5. Dressing:
  6. Del plommene i to og fjern steinene.
  7. Mos plommene med en stavmikser eller hurtighakker og tilsett resten av ingrediensene. Bland godt.
  8. Server plommesalaten med plommedressingen, enten over salaten eller ved siden av.
Litt fetaost og valnøttkjerner smaker også godt i salaten.

 

Del på Facebook