Pølse i potetvaffel med guacamole

Pølse i vaffel

Gjør som Østfold; spis pølse i vaffel. Vi har her laget potetvafler - med hjemmelaget guacamole på for å gjøre de litt "grønne". Noen spiser pølse i vaffel med ketchup og sennep, mens andre bruker syltetøy. I bl.a. Mellerud kommune i Sverige brukes også potetmos og agurkmiks som tilbehør. NB. Potetvaflene smaker også kjempegodt uten pølser.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 egg
  • 4 dl lettmelk
  • 1 dl soyaolje
  • 150 g sammalt hvete, fin
  • 100 g hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 2 kokt, grovrevet poteter - store

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til en glatt røre.
  2. La røren svelle i minst 20 minutter.
  3. Stek vafler i smurt vaffeljern til de er gylne.
  4. Legg vaflene på rist til avkjøling.
  5. Av denne porsjonen får du 8-10 vaffelplater.

 

Hjemmelaget guacamole

Del på Facebook