Rødkål med eple

Rødkål

Rødkål er et naturlig tilbehør til julematen for mange. Og hva smaker vel bedre enn hjemmelaget rødkål?
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 750 g rødkål
  • 1 rødløk
  • 2 epler
  • 5 dadler (kan sløyfes)
  • 1,5 dl solbærsirup
  • 0,5 dl rødvinseddik
  • 2 ts sukker
  • 1 hel kanel stang
  • 1 stjerneanis
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Skjær rødkål og rødlåk i tynne skiver og epler i tynne staver. Legg rødkål, rødløk og epler lagvis med stjerneanis og kanelstang i en kjele.
  2. Tilsett solbærsirup, rødvinseddik, sukker og salt.
  3. Kok opp, før du skrur ned varmen på medium lav. La alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom så kålen ikke svir seg i bunnen.
  4. Kutt dadler i små biter, rør det inn i rødkålen og skru av varmen.
  5. Hvis du har ribbefett, så kan du tilsette det for litt rundere smak.
Del på Facebook