Sprøstekte blomkålbuketter

Dette er en nydelig og sunn blomkålvariant du må prøve. Spicy og sprøstekte blomkålbuketter. Server som snacks eller som en egen vegetarrett med ris eller som tilbehør til middagen.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 3 dl panko brødkrum eller griljermel
  • 2 ts røkt paprikapulver
  • 2 dl aïoli
  • 2 ss chilisaus
  • 10 basilikumblader

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Del blomkålen i buketter.
  3. Ha aioli og chilisaus i en bolle og bland sammen.
  4. Vend blomkålbukettene først i denne blandingen og deretter i pankomel med røkt paprikapulver.
  5. Legg bukettene på et bakebrett med bakepapir.
  6. Sett brettet midt i ovnen og stek dem gylne og møre. Det tar ca. 25-30 minutter.

Server med et dryss av basilikumblader eller andre urter om du ønsker.

Tips: Tzatziki eller humus til er veldig godt.

Del på Facebook