Tacoinspirert buddhabolle

Tacoinspirert salatbolle eller buddhabolle er en middagsvariant som passer like godt til hverdags som til fest. Bønnene i tacosausen er proteinkilden i denne kjøttfrie retten.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Tacosaus

  • 8 finhakket frisk sjampinjong
  • 2 finhakket sjalottløk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 finhakket rød chili
  • 4 finhakkede tomat
  • 285 g brune bønner (1 pakke)
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 stjerneanis

Grønnsakene

  • 0,5 pk salatmix
  • 0,5 paprika (den fargen du ønsker)
  • 1 rødløk i terninger
  • 8 rød cherrytomat
  • 4 ss jalapeno
  • koriander
  • nachochips
  • 4 ss guacamole

Fremgangsmåte

Til sausen:

Fres alt i en stekepanne og bland inn krydder.

La sausen putre i noen minutter. Blir den veldig tykk kan du tilsette litt vann.

Til servering:

Legg salaten i bunnen av fire serveringsboller.

Fordel alle ingrediensene hver for seg oppå salaten.

Fjern stjerneanisen fra sausen før du legger den oppå salaten.

Server buddhabollen med lune nachochips.

Husk hjemmelaget goacamole i din tacobolle: Link til oppskrift her

Sist oppdatert 3. januar 2017
Liker 47
Legg til på Min side
Del på Facebook