19.07.2022 15:14:14 av Silje Thoresen Tandberg, Leder merkevarebygging

Grillsalaten som har tatt helt av

Over 2 av 10 sier de bruker den til grillmaten og det er den mest populære salatoppskriften på frukt.no (1). Det er en salat proppfull av næring som smaker skikkelig godt, sier ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt, Iselin Bogstrand Sagen.

Populær blant matinfluencere 

Vi snakker selvsagt om brokkolisalat, en trend som har bygget seg opp over noen år nå. En stund var denne typen salat noe av det mest delte blant landets matinfluencere, og nå har det blitt en salat nesten alle har hørt om eller smakt. 

- Til og med industrien tilbyr ferdige «sett» med brokkolisalat. Det er ikke så rart. Brokkoli, rødløk og pinjekjerner er en deilig kombinasjon. Den er enkel og rask å lage, både som ferdig sett og fra bunnen av. Har du ikke prøvd den før har du noe godt i vente, sierIselin Bogstrand Sagen. 

Et sunt valg 

Ernæringsrådgiveren mener det er mange gode grunner til å spise mer brokkoli.  

- Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene vi har i kostholdet vårt. Den har et enda høyere innhold av vitamin C enn appelsin, har et lavt kaloriinnhold, og er en særdeles god fiberkilde.Fiber regulerer magen og gir økt metthetsfølelse. Det er også en sammenheng mellom et fiberrikt kosthold og en godt sammensatt tarmflora, som har vist seg å være gunstig for immunforsvaret. 

Hun tilføyer at brokkoli også er en god kilde til B-vitaminet folat, som blant annet er viktig for normal bloddannelse, og til å opprettholde immunsystemets normale funksjon. 

Den norske brokkolien er ekstra god 

Norske produsenter er i gang med høstingen. Lange lyse dager og gir lang modningstid og det kjennes på smaken. 

- Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves, den lange modningstiden gir grønnsaker, frukt og bær ekstra god smak, avslutter Bogstrand Sagen.  

Oppskrifter verdt å prøve 

Kremet brokkolisalat: En av de mest brukte oppskriftene på frukt.no. 

Brokkolisalat med feta og bacon

Ovnsbakt brokkoli med hvitløk og sitron

Brokkolisalat med bringebær

(1) Landsrepresentativ omnibusundersøkelse gjennomført av Norstat på bestilling fra Opplysningskontoret for frukt og grønt våren 2022.