Rydd kjøleskapet – sett suppe på menyen

Å kaste mat er ikke bra hverken for miljøet eller økonomien. Størstedelen av matsvinnet skjer hjemme i private husholdninger. Her er noen enkle tips til hva du kan gjøre hjemme hos deg for å minske matsvinnet og bli en matredder.

Det er en god vane å rydde kjøleskapet en dag i uken. Restene kan ofte bli til en deilig suppe, og resultatet er at du får en rimelig middag og god samvittighet på kjøpet.

Kutt, kok og mos

Suppe er enkelt å lage fra bunnen av og tar gjerne ikke mer enn 15-30 minutter å lage. Den aller letteste måten å lage suppe på er å kutte grønnsaker i grove biter, koke dem møre i buljong og deretter servere. Vil du ha en mer kremet suppe kan du bruke en stavmikser. Suppe passer å spise hele året, men smaker spesielt godt når det begynner å bli kaldere i været. Mange av de smaksrike norske rotgrønnsakene som pastinakk, jordskokk og sellerirot gir mye smak og er en god base for utallige supper.

Supper

Så enkelt lager du suppe

Les mer

Har du lyst på matinspirasjon rett i innboksen?