Rydd kjøleskapet – sett suppe på menyen

Å kaste mat er ikke bra hverken for miljøet eller økonomien. Størstedelen av matsvinnet skjer hjemme i private husholdninger. Her er noen enkle tips til hva du kan gjøre hjemme hos deg for å minske matsvinnet og bli en matredder.

Det er en god vane å rydde kjøleskapet en dag i uken. Restene kan ofte bli til en deilig suppe, og resultatet er at du får en rimelig middag og god samvittighet på kjøpet.

Kutt, kok og mos

Suppe er enkelt å lage fra bunnen av og tar gjerne ikke mer enn 15-30 minutter å lage. Den aller letteste måten å lage suppe på er å kutte grønnsaker i grove biter, koke dem møre i buljong og deretter servere. Vil du ha en mer kremet suppe kan du bruke en stavmikser. Suppe passer å spise hele året, men smaker spesielt godt når det begynner å bli kaldere i været. Mange av de smaksrike norske rotgrønnsakene som pastinakk, jordskokk og sellerirot gir mye smak og er en god base for utallige supper.

Supper

Så enkelt lager du suppe

Les mer