Indisk grønnsaksgryte med eple og tranebær

Asiatisk grønnsaksgryte med epler og linser

En smakfull gryte med eksotisk smak av hvitløk, chili og ingefær. Eplene gir gryten en deilig sødme i denne vegetariske retten som du gjerne kan servere til middag på en kjøttfri dag.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Rens og del løk i båter. Fjern frøene på chilien. Rens hvitløk. Skrell 1 cm ingefær.
  2. Finhakk hvitløk, chili og ingefær godt.
  3. Rens og skjær paprika i biter.  
  4. Rens purre og skjær den i ringer.
  5. Varm olje i en gryte. Tilsett grønnsakene. Spar litt av purren til å ha i gryten rett før servering. Fres grønnsakene et par minutter til.
  6. Rør inn currypaste og fres et par minutter til. Hell over kokosmelk og grønnsaksbuljong.
  7. Kok opp, rør om og la gryta småkoke i 5-6 minutter.
  8. Skyll linsene.
  9. Skjær eplene i tynne skiver og tilsett sammen med linser og resten av purren. Kok opp og smak til.
  10. Server med et dryss av hakket koriander.
Sist oppdatert tirsdag 8. september 2020
Liker 3
Legg til på Min side
Del på Facebook