Oppskriftsbilde av brokkolisalat med romanesco og valnøtter servert i en hvit skål.

Brokkolisalat med romanesco og valnøtter

Lekker og fristende salat som kan serveres som en egen liten rett med brød til eller som tilbehør til middagen. Får du ikke tak i romanesco, så bruker du blomkål.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Dressing

  • 3 ss balsamicoeddik
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss honning
  • 1 ss sitronsaft
  • pepper etter smak

Fremgangsmåte

Del brokkoli og romanesco i mindre buketter og kok dem knapt møre i lettsaltet vann, 3-5 minutter. Avkjøl.

Finhakk vårløk og del valnøttkjernene i to.

Bland alt sammen.

Bland ingrediensene til dressingen sammen og ha over brokkolisalaten.

Server med godt brød til.

Tips:

Får du ikke tak i romanesco, så kan du bruke blomkål i stedet.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 10
Legg til på Min side
Del på Facebook