Fargerik grønnsaksgryte med reinskav
I en slik grønnsaksgryte kan du bruke de grønnsakene du liker. Her er hovedvekten på kål. Sørg for at det er mange fine farger i gryten.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Ingredienser
- 4 ss soyaolje
- 2 rødløk i strimler
- 1 bunt finhakket vårløk
- ½ hodekål - strimlet
- ½ rødkål - strimlet
- 2 gulrøtter i skiver
- 100 g grønnkål
- 350 g reinsdyrskav
- 2 båter hvitløk - finhakket
- salt og pepper
- 2 ss knuste einebær
- 2 stilker frisk rosmarin
- 2 ss tørket timian
- 3 dl matfløte
- 4 ss finhakket frisk kruspersille
- 4 ss tyttebær
- 2 ss crème fraîche
- hjemmelaget potetmos
- Tyttebærsyltetøy
Fremgangsmåte
- Rens og forbered grønnsakene som beskrevet.
- Fjern stilken på grønnkålen.
- Ha olje i en varm stor panne.
- Fres hodekål, rødkål og gulrot raskt. Sett til side.
- Fres rødløk og vårløk. Sett til side.
- Stek grønnkål til den så vidt faller sammen. Sett til side.
- Stek kjøttet og krydre med timian, einebær, salt og pepper samt hvitløk.
- Ha på matfløte.
- Kok opp og tilsett grønnsakene og rosmarinkvast. Har du stor panne kan du blande alt i den, om ikke bruk en kjele.
- Rør rundt. Kok opp og la gryta surre ett par minutter. Smak til.
- Tilsett creme fraise helt til slutt.
- Dryss over finhakket persille og tyttebær.
- Server med potetmos og tyttebærsyltetøy.
Hvor godt likte du oppskriften?
1
2
3
4
5