Oppskriftsbilde av brokkolisalat med gule cherrytomater og nøtter.

Lun brokkolisalat med fetaost

Å bruke bulgur i salat metter godt. Her en oppskrift på en lun brokkolisalat med fullkornsbulgur, vårløk og hakket hvitløk. Valnøttkjerner på toppen.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Vinaigresse

  • 4 ss olje
  • 2 ss vineddik
  • 1 ts sennep
  • 1 båt finhakket hvitløk

Fremgangsmåte

  1. Kok bulgur og buljongterning som anvist på pakken.
  2. Hell av buljongen og rør inn smør.
  3. Del brokkoli i buketter.
  4. Skjær vårløken i tynne skiver.
  5. Legg brokkolien i kokende, lettsaltet vann og la den koke i ca. 1 minutt.
  6. Hell av vannet og bland med bulgur, vårløk og cherrytomater.
  7. Anrett salaten på fat og fordel osteterninger og grovt hakkede valnøttkjerner over.
  8. Rist dressingen sammen i f.eks. et syltetøyglass og hell den over salaten før servering.
  9. Godt brød passer til.

 

Se flere salater med brokkoli her

Et godt tips er å fylle halve tallerkenen med grønt til alle måltider. Tenk en 50/50 fordeling av tallerkenen, der den ene halvparten er fylt med grønnsaker, frukt og bær.
Del på Facebook