Ovnsbakte rotgrønnsaker - halve tallerken

Ovnsbakte rotgrønnsaker

Det er enkelt å bake rotgrønnsakene i ovnen. Skrell dem og skjær dem i skiver. Bak dem i ovnen mens du steker for eksempel kyllingfileter som passer veldig godt til rotgrønnsakene.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skrell grønnsakene og del dem i skiver. Rødbet setter veldig farge på fingrene så det er lurt å bruke hansker.
  3. Bland alle skivene med olje og balsamico, litt salt og pepper.
  4. Fordel skivene i en ildfast form.
  5. Ha noen dråper flytende honning over.
  6. Del hele hvitløk i 2, på tvers og legg dem i formen.
  7. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i ovnen. De er møre etter 25-30 minutter. De siste minuttene kan du ta av aluminiumsfolien.
  8. Server f.eks. stekt kyllingfilet på en seng av bakte rotgrønnsaker med et dryss av finhakket persille.
    Alle rotgrønnsaker kan utmerket godt bakes i ovnen. Bruk de du liker best. Smart de har samme tykkelse, da blir de passe møre på samme tid.
Del på Facebook