Oppskriftsbilde av salat med rødkål og avokado servert på grønn tallerken.

Salat med rødkål og avokado

En deilig og frisk avokadosalat med strimlet kål som kan serveres til middag med brød til. Får du ikke tak i rødkål, kan du bruke vanlig hodekål eller kinakål. Oppskriften er til 10 porsjoner, så den burde rekke til mange.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Dressing

  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss sesamolje

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk valnøttene.
  2. Strimle rødkålen fint, skrell appelsinene og skjær appelsinbåter i biter.
  3. Del avokado i to, ta ut kjøttet og skjær i biter. Drypp over sitronsaft slik at kjøttet ikke blir mørkt.
  4. Stek bacon, avkjøl og del det i biter.
  5. Vask salaten og rist av vannet.
  6. Legg salatblader på serveringsfat.
  7. Rør sammen dressingen og smak til.
  8. Fordel alle ingrediensene til salaten over salatbladene og hell over dressingen like før servering.
  9. Server salaten til middag med godt brød til.
Del på Facebook