Produktbilde blomkål

Derfor bør du spise blomkål

Blomkål er en sunn og svært anvendelig grønnsak. Med sitt lave kaloriinnhold, høye innhold av vitamin C og kostfiber, er det god grunn for å spise mer blomkål.

Blomkål er rik på vitaminer og kostfiber

Blomkål er en næringsrik og smart grønnsak å inkludere i kostholdet sitt. Den er spesielt rik på vitamin C, folat, kalium og kostfiber.

Faktisk er det nesten like mye vitamin C i rå blomkål som i appelsin! Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer mens kostfiber metter godt og er gunstig for fordøyelsen. Les mer om hvorfor du bør spise fieberrik mat her.

Kalium er viktig for å opprettholde et normalt blodtrykk og finnes i mange forskjellige frukt og grønnsaker. Les mer om kalium her.

Mild og anvendelig

Blomkål kommer opprinnelig fra landene rundt Middelhavet, men dyrkes nå over store deler av verden. I de sørlige landene har blomkålen over lang tid blitt brukt sammen med mye krydder og smak, noe som kler grønnsaken godt siden den i utgangspunktet er ganske mild på smak men den er også god som den er! Den milde smaken likes ofte godt av barn.

Klassikere som blomkålsuppe og bakt blomkål med ostesaus og bacon slår aldri feil. Et festmåltid med fisk eller kjøtt og smøremyk blomkålpure er heller ikke å forakte. Et godt tips er å erstatte den hvite risen med blomkålris til middagen.

Også bladene og stilken på blomkålen kan spises.

Nyt norsk blomkål i sesong

Det norske kalde klimaet gjør at blomkålen modnes langsomt. Den dyrkes i rik jord, og får masse lys, noe som gir en ekstra god blomkål. Norsk blomkål er mildere i smaken enn sine utenlandske slektninger og så knasende god at du kan brekke av bukettene og spise dem rå.

Norsk sesong varer som regel fra juni til oktober. Les mer om norske frukt og grønnsaker i sesongkalenderen.

 

Lag noe godt

Les mer