Salater
I dag finnes et stort utvalg salatsorter i butikkene. Ulike salater har ulike egenskaper og smaker, og er derfor ofte godt å blande. Salater kan også kjøpes i blandinger, ferdig vasket og klar til bruk.
Salat er delt inn i to ulike grupper: Lactuca sativa som bl.a. vanlig hodesalat, isbergsalat og flere andre sorter hører inn under. Felles for disse salatene er at de alltid har en mild og fin smak.
Den andre gruppen er Cichorium som bl.a. Radicchio Rosso, Eskaroll og Frisée hører inn under. Felles for salatene i denne gruppen er den mer eller mindre bitre smaken.
Mer om de ulike sortene finner du ved å klikke på bildene under eller på navnene i høyremargen.
Lagring
Salat er veldig utsatt for uttørking - spesielt sorter med løse blader rundt hodet. Salat som begynner å bli slapp kan friskes opp ved å skjære av en bit av rotenden og legge salathodet en stund i kaldt vann.
Næringstabell
- Spiselig del
- 92 %
- Vann
- 96 g
- Kilojoule
- 51 KJ
- Kilokalorier
- 12 Kcal
- Protein
- 0,8 g
- Karbohydrat
- 1,5 g
- Fett
- 0,1 g
- Norsk
- Salater
- Latin
- Lactuca sativa og Chicorium
- Engelsk
- Lettuce
- Tysk
- Salat
- Fransk
- Laitue
- Spansk
- Lechuga
- Italiensk
- Lattuga